Hülya'nın Penceresinden Yaşama Dair Herşey

6 Mayıs 2016 Cuma

NEEE BİRİ TATİL Mİ DEDİ ?!









Artık Mayıs ayına da girmemizle birlikte kanımız kaynamaya başladı haksız mıyım :) ?

Sizlerde benim gibi yoğun bir kış geçirdiyseniz eminim aynı fikirdeyiz. Hafta sonları kısa kaçamaklar ile hayatımız daha da renklenecek. Eşim ve ben anı yaşayan iki insan olduğumuzdan , aklımız esince atılıyoruz arabaya bir bakıyorsun Adrasan'da Olympos'ta buluyoruz kendimizi.Tabi buna Antalya da yaşıyor olmamızın katkısı çok büyük.. 

Ofiste çalışınca inanın hayat kayıp gidiyor ellerimizden ha birde değerlendirilmesi gereken öğle aralarında da ofiste kalmayı tercih ediyorsak. Oysa o kadar çok ihtiyacımız var ki nefes almak için kısa molalara. Anlamadan günümüzü çarçur ediyoruz maalesef.. 

Mesela öğle aralarınızda evden sandviçler hazırlayıp en yakın park yerinde havada güzelse mis gibi de vakit geçirebilirsiniz. Ya da ofise sipariş verdiğiniz restorana bizzat kendiniz gidip yemeğinizi orada yiyerek daha kaliteli bir vakit geçirmeniz mümkün. Ne kadar nefes almayı becerebiliyorsak o kadar verimli bir hayat süreceğimize inanıyorum..

Yaz için sizler neler planladınız bilmiyorum ama ben bu yazı bol dinlenmeli geçirmeyi düşünüyorum. Şimdiden okumam gereken kitaplarımın listesini çıkardım bile. Tatilinizi tercih edeceğiniz bölgeye göre planlarınızı önceden yapmanızı hatta bunlarla ilgili küçük notlar almanızı tavsiye ederim. Ben bölgelere daha önce giden insanların görüşlerini özellikle dikkate alıyorum ve gitmeden önce internette küçük bir araştırma mutlaka yapıyorum. Nerede kalınır, nerede yenir, nerelerde gezilir, nesi meşhurdur bunun gibi birçok sorunun cevabını nette kolayca bulabilirsiniz.. 

Biz  oteller için genellikle butik tarzı olanları tercih ediyoruz ve mutlaka oda+kahvaltı olmasını istiyoruz. Çünkü bu sayede hem otele tıkılmamış oluyorsunuz , hem yeni lezzetler tatmış olma imkanı yaşıyorsunuz. Bu tarz tesislerin küçük olmasından dolayı olası aksilikleri kolayca çözüme kavuşturabiliyorsunuz. Açıkçası 5* ve tam pansiyon konaklamayı sıkıcı bulanlardanım.. 

Restoranlar için de genelde yine internette bulduğumuz yorumlara göre hareket ediyoruz. Bazen yanıltıcı olabiliyor ama genelde istediğimizi elde ediyoruz. Turizmci olunca rehber arkadaşlarımızdan da yardım alıyoruz tabi. Bide mutlaka konakladığınız tesisdeki arkadaşlardan mutlaka yardım alın, bölgeyi bildiklerinden size bu konuda yardımları dokunacaktır. 

Tatilin en önemli amacı evinize döndüğünüzde aman ya ne yorulduk değilde , off ne tatildi dedirtmesi olmalıdır. Bu yüzden gideceğiniz yerleri doğru seçtiğiniz taktirde çadırda bile kalsanız keyfinize diyecek olmaz. Çok pahalı demek çok iyi demek değildir bunu kesinlikle unutmayalım. Tavsiye ve önerilerinizi paylaşırsanız mutlu olurum..

Bende tatilde gezip gördüğüm yerleri sayfamda mutlaka sizlerle paylaşıyor olacağım.

Keyifli bir tatil geçirmeniz dileği ile.. 

Sevgiyle Kalın 

Hülya 





25 yorum:

  1. Antalya mükemmel yahu ! Bu yüzden tercihlerde ilk sıraya yazacağım :D Toplulukta gördüm bloğunu takibe aldım canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol ilgine :). Gelirsen mutlaka msj at. Ne sormak istersen herzaman yardımcı olmak isterim.

      Sil
  2. Tatil konusunda ben de sizinle aynı fikirdeyim. Butik oteller çok şirin oluyor :) Tatil anılarını merakla bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik yorumun ve takibin icin çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Tatilden önce özellikle gezi bloggerlarının yazılarını okumak faydalı oluyor. Kısıtlı zamanda en az hatayı yapmak için daha önceki tecrübelerden faydalanmak lazım. Nefes almak konusunda çok haklısınız. Hayat akıp gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum artık insanların küçük bir araştırma ile dogru yerlere seyahat etmeleri çok kolay.. Zamanın kıymetini bilmek lazım.. Teşekkürler, Sevgiler

      Sil
  4. Dediğiniz gibi internet aracılığı ile artık tatile gideceğimiz yer hakkında her şeyi öğrenebiliyoruz böylece tatillerimiz daha keyifli geçiyor. Yaz tatilinizin planladığınız şekilde geçmesini diliyorum. Tatil tavsiyelerinizi bundan sonra takipteyim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa sürede yeni bir yazı paylaşacağım ve sormak istediğiniz birşey olursa buradayım.. Selamlar :)

      Sil
    2. Çok teşekkürler tabii ki sormak istediğim bir şey olursa sizinle severek paylaşırım. Sevgiler :)

      Sil
  5. İstanbul'un sıkıcı kışından sonra bu aylar çok iyi gelecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Antalya'da yaşıyorum ama yoğun bir kış sezonu geçirdim ve artık ofisten doğaya atmak istiyorum kendimi :) Sevgiler

      Sil
  6. İyi tatiller dileyelim biz de o zaman :)

    YanıtlaSil
  7. Şimdi anladım 'Tıngır Mıngır Yaşamak 'ne demek :) Çok da iyi yapıyorsunuz yavrum.Kafa dengi olmanız çok güzel.Benim tek bir önerim olur, Milas Boğaziçi yakınlarında bir sitede yazlık var.Orada kalıyoruz.Güzel yerler .Çocuklar bunca sene tüm tatil beldelerini bitirdiler şükür.Şimdi Bodrum ve çevrelerine günlük geziler yapıyorlar.Ben ise yorgun bitkinim onca senedir.Çok iyi geliyor sessizlikte dinlenmek.Üstelik sitede bir sürü aile var, sıkılmıyorum.Peki canım.Güzel bir tatil ve mutluluklar dileklerimle kızım.Sevgilerimle.Ece ablanız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ece Ablacım nazik yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) Sevgiyle kucaklıyorum..

      Sil
  8. Ben de tatil için gün sayıyorum vallahi.

    YanıtlaSil
  9. Demesin, demesin... kkmse tatil demesin , ona var daha ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sen tatile gidene kadar bir kaç önerin olacak elinde :).. Umarım işine yarar bilgiler bulabilirsin yazılarımda Selamlar..

      Sil
  10. Günlük küçük küçük zamanlar da olsa kendimize ayirmaliyiz. Bu hayatimiza devam etmek için bizi mozive edecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle.. O kadar hantallaştık ki hem beynen hem fiziken, şuradan şuraya gitmeye üşenir olduk.. Bir çok yazımda da özellikle belirtiyorum farkındalık yaratması için.. Bedenimizin nefes almaya ihtiyacı var ve bunun içinde bahaneye yer yok :) Sağol yorumun için, Selamlar

      Sil
  11. En güzelini yapıyorsunuz:) Adrasan yurt dışın da yaşayan kız kardeşimin de uzun yıllar tercihi olmuştu çocukları çok eğleniyordu. artık büyüdüler değişik yerlere geçiyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim.. Adrasan , Çıralı , Olympos vazgeçilecek yerler değil ya umarım bu körpeliğini hep korurlar :) Selamlar...

      Sil
  12. tatil konusunda ilk defa benimle aynı şekilde düşünen birine rastladım :) Bende 5 yıldızlı herşey dahilli otelleri sıkıcı bulanlardanım:) Bu arada bloğunuzu yeni keşfettim bana da beklerim sevgiler :) http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil keyif için yapılmalı.. keşfetmeli , yeni yerler görmeli insan , yeni şeyler yemeli.. 5 yıldıza girince ya ne bileyim açıkçası ben çok sıkılıyorum.. Evet her şey var ama 1 hafta her gün ne yapar insan :D Seve seve gelirim sayfana tabi ki de .. Ziyaretin için teşekkürler.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Categories

Bana daha kolay ulaşmak için izlemeye nedersin?

Popular Posts