Hülya'nın Penceresinden Yaşama Dair Herşey

11 Mayıs 2016 Çarşamba

HADİ BAKALIM VALİZ HAZIRLIYORUZ!





Eeee seyehat hazırlıkları tam gaz devam ederken , en önemli şeylerden birini anlatmadan geçemeyeceğim :). Valiz hazırlamak benimde olduğu gibi herkesin çok da hoşlanmadığı şeylerden biri. Çok da dikkat edilmezde birşeyleri unutmamak elde değil..

Peki ben hazırlık yaparken neye mi dikkat ediyorum.. Öncelikle eşimi bu işe hiç bulaştırmıyorum :)))). Küçük bir sırlama ile inanın bu eziyet verici iş , aksine hem düzenli hem de keyifli bir hal alıyor.. Öncelikle kendinize neyin en gerekli olduğunu belirleyin ve bunun için ufak valiz düzenleyicilerden yardım alın. 

Kıyafetlerinizi kışın kalın kıyafetlerden dolayı daha iyi yer açmak istiyorsanız benim önerim çok fazla katlamaktan ziyade en kalından inceye doğru valize yayarak koymanız.. Yazın ise bu iş çok daha kolay çünkü kıyafetler ince olduğundan, şortlar da çok yer kaplamadığından rulo yaparak koyabilir ve çorap, kemer gibi daha minik eşyaları bu kıyafetlerden kalan ufak yerlere koyarak yerden fazlası ile tasarruf edersiniz:). İç çamaşırı , mayo , bikini tarzı eşyalarım için ben bez torbaları kullanıyorum. Bunun yerine minik poşetlerden de yardım alabilirsiniz. Onlara kolayca ulaşmanızı sağlayacak ufak bir detay ;)

 Zarar görecek ve deforme olacağınızı düşündüğünüz şeyleri valizinizin genelde üst kısmında bulunan fermuarlı bölme çok işinize yarayacak. Eğer bölme yoksa bu eşyalarınızı yerleştirdiğiniz kıyafetlerin üzerine koymanızı öneririm. Ben çanta, şapka gibi eşyalarımı bu kısımda tutmayı tercih ediyorum..  Ayrıca  minik file tarzı bölmelere de kaybolmasını istemediğiniz ve acil durumlarda hemen elinizin altında tutmak istediğiniz şarj makinesi gibi eşyalara yer verin mutlaka.. 
Ayakkabıları aynı valiz içerisinde tutacaksam eğer mutlaka ayrı ayrı poşetler ile sarıp yerden en iyi tasarruf edecek şekilde baş ve uç kısımlarını çapraz koyarak yerleştirmeyi tercih ediyorum. 

Gelelim ufak valiz düzenleyiciler nasıl işinize yarayacak.. Ben genellikle şampuan ve duş jeli gibi banyo eşyalarım için, kremlerim ve diş fırçalarımız için ve bir tanede makyaj malzemelerim için kullanıyorum.. Böylelikle hem aradığınızı çabucak buluyorsunuz ve valizi dağıtmadan işiniz olan eşyalara kolayca ulaşabilirsiniz , hem de valizinizin eksiksiz olduğundan kolayca emin olursunuz.. 

Eğer kısa bir seyahate çıkıyorsam öyle bu lazım olur , bunu da alayım , aman ne olur ne olmaz buda olsun demiyorum. Mesela 3 gün kalacaksak her güne 1 kıyafet bir de yedek kıyafet alıyorum.. Bunlar için kullanacağım takılar ve aksesuarlar dışında bir şey almamaya dikkat ediyorum. Spor ayakkabılarım ile yola çıktığımdan bir babet ve gece dışarı çıkma durumu olabilme ihtimaline karşı bir de topuklu ayakkabı alıyorum.. 

Valizimi kapatmadan da şöyle bir göz gezdirip evde mini bir tur atıyorum :).. Evet bu yazıdan sonra yarın çıkacağımız seyahat için hazırlıklara başlasam iyi olacak.. Tatilimiz ile ilgili detaylar seyahat dönüşü bir sonraki post da sizinle.. 

Peki siz valizini hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz ? Benimle paylaşırsanız mutlu olurum .. 

Keyifle okumanız dileği ile..

Sevgiyle kalın, 




10 yorum:

  1. Yazın çanta hazırlamak hem kolay hemde bol bol yedekler alternatifler alınabiliyor sadece dediğin gibi şapka, çanta vb. alternatifler biraz hacimli olunca ben valiz yerine ek çanta kullanıyorum malesef.. ama kış tatilleri benim için oldukça zor kaban, deri ceket, hırka.. bot, çizme vb derken hem gideceğimiz havayı kestirememenin stresi hemde herşeyin kocaman olması beni epey yoruyor.. birde götürdüklerime nerdeyse el sürmeden getirdiğim onca emekle hazırlanan bavul öykülerim var :))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışın gerçekten kabus olabiliyor.. Bir şeyi koysan diğerinde gözün kalıyor falan bir bakıyorsun valiz sayısı artmış eşin çıldırıyor :))).. Keyifli yorum için teşekkürler, Sevgilerrr

      Sil
  2. BEn iki güne bir kıyafet alan sırt çantası insanlarındanım ;) Daha doğrusu çocuk olana dek öyleydim. Şimdi liste uzar da uzar ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bende öyle olabilsem:)) almadığım herşeyde aklı kalan biriyim.. Çocuk olunca napicam hic bilemiyorum.. Yorum icin teşekkürler:)

      Sil
  3. Kışın valiz hazırlamak bana eziyet gibi geliyor! Bir de genelde tek başıma seyahat ettiğim için çok fazla doldurmamaya ve mecburen küçük valiz almaya özen gösteriyorum. Yoksa taşıyamıyorum! :) Ama yazın çok keyifli oluyor, kıyafetler çok yer kaplamıyor, havlular dışında! :( En sıkıntı çektiğim konu ise takı seçimi. Hepsini almak istiyorum, hepsinde aklım kalıyor! Ah bu süslü ben... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı fikirdeyiz.. Havlular ile ilgili fikrine katılıyorum.. Biz arabayla seyahat ettiğimizden ayrı bir çanta yapıyorum onlar için ama uçak ile seyahat edeceksek durum büyük eziyet :) Keyifli yorumun için teşekkür ederim. Selamlar

      Sil
  4. bu yaz bana tatil yok maalesef ... ama güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler... bu arada ben kelepir kitapcı blogunun sahibesi soslu badem yorumun için teşekkürler .. takipe aldım ... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil yoksa izin günlerin için güzel alternatifler var unutma, takibin ve yorumun için ayrıca teşekkürler, Selamlar :)

      Sil
  5. Yaz tatili benimde yok ama çok detaylı olmuş açıklamalar Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim.. Mayıs Yağmuru ne güzel isim öyle takibe aldım :) Selamlar

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Categories

Bana daha kolay ulaşmak için izlemeye nedersin?

Popular Posts