Boyozu bilmeyen var mı bilmem ama varsa şiddetle tavsiye ediyorum. Hafta sonu eşimle birlikte önce Marmaris'e sonra İzmir'e kısa ama keyifli bir kaçamak yaptık. Hem sevdiklerimizle birlikte olduk , hem biraz nefes aldık diyebilirim..
Boyoz'u bir İzmir gelini olmam ve İzmirli birçok arkadaşım olması vesilesi ile ilk kez yıllar önce tatmıştım ama yerinde yemek hiç nasip olmamıştı. Bu gittiğimizde Alsancak taraflarında meşhur Dostlar Fırınına yolumuz düştü. Eğer İzmir'e yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken yerlerden. 1983 yılından buyana açık olan bir işletme şuan ikinci kuşağın ellerinde. Geleneksel dokusunu kaybetmeden modernize edilmiş ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmemiş. Uzun yıllardır yediğim boyozu meğer ben hiç yememişim :). Boyoz mayasız bir hamur işi, yapımı büyük bir ustalık ve maharet gerektiriyor. Sade, peynirli , ıspanaklı , hatta enginarlı ve bir çok çeşidini bulmanızda mümkün. Ayrıca dilerseniz dondurulmuş bir şekilde de satın alabiliyorsunuz..
Yanında peynir , zeytin , demleme çay ve mutlaka olmazsa olmaz fırınlanmış yumurtalardan isteyin.. Biz hafta sonu gittiğimizden boş yer bulmakta biraz zorlandık..
Her şey yerinde güzel arkadaş! diye boşa dememişler, gerçekten de öyle..
Önümüzdeki günlerde farklı deneyimlerimizi ve mini Kaş seyahatimiz ile ilgili yazımı paylaşıyor olacağım. Keyifli yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiyle kalın..
Bende bir İzmirli olarak boyoz vazgeçilmezimdir çok severim . Bu arada benim blogumada beklerim 😊
YanıtlaSilYorum için teşekkürler.. Seve seve ziyaret ederim 😉
Silİzmir'in her şeyi mi güzel acep. Bu arada bir yazı Kaş'ta geçirmiştim, harika bir yer. TAm yaşanası
YanıtlaSilDegil mi Egeye başlı başına aşık olmamak elde değil:).. Bizde balayinda Kaş da 2 gece kalmıştık ama hava kötüydü cok fazla birşey anlamadık.. Şimdide yıldönümü icin gidiyoruz.. Bakalim busefer umarim güzel gecer:))
SilGecenin şu saati tekrar gördüm resmen canım çekti. En iyisi gidip uyuyayim :))
SilSesli güldüm yorumuna :) Sevgiler , Selamlar
Silmerabaaaaaa hoşgeldiiiin görüşürüz kiiiii :)
YanıtlaSilTeşekkürederimmm hoşbuldumm :)))
Silboyoz yemedim , nasıl kaçırdım bilmem ama ben de yerinde yemek konusuna katılırım , mesela midye dolma , izmir dışında tamamen anlamsız , izmirde yiyeceksin ki yemelere doyamazsın :D
YanıtlaSilKesinlikle katılıyorum bu gittiğimde yiyemedim ama bidahaki gidişimde mutlaka yiyeceğim :) Eşim İzmirli kesinlikle her midye dolmayı beğenmez.. Her yediğimizde mutlaka muhabbeti açılıyor :)
Silaçılması gayet normal zira ben o zamanlar her şeyi yiyemeyen bir tiptim , ilk izmirde yemeseydim eminim sevemezdim , şimdi hher yediğimde anarım , o lezzeti ararım. Bizim de gelinimiz İzmirli , :D
SilKesinlikle sevmezdin :)) Yorumlarını eksik etme selamlar..
SilYa ben hiç denemedim boyozu. Merak ediyorum ama cok.
YanıtlaSilKesinlikle tavsiye ediyorum ;)
Silİzleyiciler gatgeti göremedim ben blogunda
YanıtlaSilHaklısın nasıl yapılacağını bulup hemen ekledim.. Teşekkürler , Selamlar
Silboyoz hiç yemedim ben de yerinde yemek lazım :)
YanıtlaSilİzmir'e gidersen Dostlar fırınında mutlaka dene :).. Gerçi her sokak başında bulman mümkün.. Sevgiler
SilYıllar önce gittiğimde yemiş, gelirken de getirmiştim. Ama dediğin gibi yerinde güzel her şey.. Aynısı olmasına rağmen evde yerken o lezzeti alamamıştım. Afiyetler olsun, sevgiler.
YanıtlaSilKesinlikle katılıyorum , nazik yorumun için teşekkürler , Selamlar
SilBoyozu çok duyup bir türlü tadına bakma fırsatım olmadı ama artık bu yaz izmire kaçış planımda kesinlikle bakacağım lezzetine :))
YanıtlaSilTamam mutlaka dene ve yorum at :) Sevgiler
Silben de duydum ama yemedim, bir gittiğimde atlamayayım da yiyeyim artık:) ama bu kadar çeşidi olduğunu bilmiyordum, enginar falan şaşırdım doğrusu:)
YanıtlaSilDeğil mi bende çok şaşırdım gerçekten ama gelenekçi olduğumdan denemedim sadesini yedim yine :)).. Seninde tattıktan yorumlarını bekliyorum.. Sevgiler.
Silİzmir'e kaç kere gittiysem bir kısmet olmadı boyoz yemek. Her seferinde dedim bu kez yiyeceğim ama bir şekilde vakit olmadı, bir şeyler oldu, yiyemedim. :( Ama bir sonraki gidişimde ne olursa olsun mutlaka yiyeceğim! Hatta dediğiniz yere uğrayıp orada yiyeceğim. :) Sevgilerimle! :)
YanıtlaSilLütfen benimle de paylaş deneyimlerini.. Merakla bekliyor olacağım :):):)
SilMerhaba :) İzmir'li olarak benimde en sevdiklerimdendir boyoz :)
YanıtlaSilYorum için teşekkürler :) Sevgiler
Silİzmir'e hiç gitmedim boyozuda merak etmişimdir tadı nasıl acaba seveni çok :))
YanıtlaSilFırsatın olursa denemeni tavsiye ederim.. Yağ ile açılan hamur ile yapılıyor kıtır kıtır dokusu ve kat kat bir kıvamı var :) Sevgiler..
Silİzmir kısmet olursa mutlaka tadına bakacağım. Ağzım sulandı resmen :)
YanıtlaSilmelabaaağ tatilde denizdesin herhaldeeee :)
YanıtlaSilDöndüm :) Yeni yazı blogda beklerim.. Selamlar
SilMerhaba, bloğunuzu yeni gördüm bir gelip ziyaret edeyim dedim. Ve ilk karşıma çıkan yazı boyoz ile ilgili oldu =) yazınızı okurken bende size Alsancak'ta ki dostlar fırınından bahsedecektim. Ama siz keşfetmişsiniz zaten =) Bir İzmir'li olarak da söyleyebileceğim tek bir şey var o da boyoz anlatılmaz ancak tadına varılır =) diyecektim ki siz zaten çok güzel anlatmışsınız =) Bloğunuzu takibime aldım güzel paylaşımlarda görüşmek dileğimle. Sevgilerimle
YanıtlaSilSelam Zehra nazik ziyaretin ve yorumların için çok teşekkür ederim.. Aynı fikirde olmamıza ayrıca memnun oldum.. Tekrar görüşmek dileği ile selamlar..
SilMerhaba blogunuzu yeni keşfettim ve artık takipteyim :)
YanıtlaSilBana da uğrarsanız çok sevinirim...
Takibin için çok teşekkür ederim, Seve seve gelirim :)
Sil