Hülya'nın Penceresinden Yaşama Dair Herşey

17 Kasım 2016 Perşembe

ANNE OLMAYA ADIM ADIM ** VOL 1 **

                                                                                                          Katie m. Berggren / Promise



Herkese mutlu huzurlu bir gün diliyorum.. Geçtiğimiz haftalarda mim yazımda sürpriz yapıp hamile olduğumu paylaşmıştım.  Evet miniğim büyümeye devam ediyor ve bu süreç boyunca bu başlık altında size hamilelik sürecinde yaşadığım deneyimlerimden bahsetmeye çalışacağım. 

Şuan hamileliğimin 8. haftasındayım.. Yüreğim minicik bir ultrason görüntüsüne sıkışmış durumda :). Her günüm bir diğer günümden farklı özellikle de sağlık açısından.. Çok şükür öyle kusmalar bulantılar yok.. Ama çok hassas bir sürece girdiğimden inanılmaz bir koku alma duygusu gelişti bende.. Bazı yiyecekleri üst üste yediysem hemen soğuyorum ve tiksinme geliyor.. Bu süreçte en doğru yapılacak şey canınız ne istiyor ise yiyin , neyi istemiyor ise yemeyin.

Bunu doktorumun tavsiyesine dayanarak rahatlık ile söylüyorum. Bu süreçte bir şeyden tiksinirseniz ve yemeye zorlarsanız kendinizi ilerde o şeyleri bir daha yiyebileceğinizi sanmıyorum.. Benim yaptığım gibi ara vererek tüketirseniz zamanla beyin unutuyor ve eski halinize tekrar dönüyorsunuz. Bağışıklığımız çok zayıfladığı için bu süreçte kendimize çok dikkat etmemiz gerekiyor. Mümkün olduğunca grip vs. gibi hastalıkları kapacağınız ortamlardan çok uzak durmalıyız. Bu havalarda saçlar ıslak bir şekilde dışarı çıkmamakta yarar var. İlk 3,5 ay hem çok heyecanlı hemde çok dikkat edilmesi gereken riskli bir süreç.. Hareketlerimizde kısıtlı tabi.. Ağır kaldırmaya ve ani hareketlere dikkat etmemiz gerekiyor. 

Hayatında neleri değiştirdin diye sorarsanız eğer , şuan için çok fazla bir şey değiştirmedim.. Bir gün net de araştırayım bakalım yahu neler sakıncalı dedim .. Ohooo inanılmaz bir bilgi kirliliği mevcut. Kullandığınız her şey çöp , yaptığın her şey yanlış onlara kalır ise.. Ben zaten hayatım da kullandığım kozmetik ürünleri de dahil olmak üzere bir ürünü alırken içeriğini okumaya dikkat eden bir insanım.. Parapen gibi zararlı maddeler içeren ürünleri zaten kullanmıyordum.. Kullanmamalıyız da :).. Bu sebeple bu konuyu doktoruma danıştım.. Nelere dikkat etmem lazım, açıkçası araştırdıklarım biraz gözümü korkuttu dedim. Valla Hülyacım öncelikle sen hasta değilsin çok özel bir süreçten geçiyorsun sadece. Ben hamileliğim boyunca çok fazla bir şeyi değiştirmedim.. Aynı şeyleri kullanmaya devam et ve sağlıklı beslenmeye dikkat et yeterli dedi :)

Onun haricinde tabi sevinç , heyecan , evhamlı haller , bir ağlama , bir gülme gibi garip ama güzel duyguların karmasını yaşıyorum. Her şeyin yolunda gitmesi için bol bol dua ediyorum. Sizde benim gibi bir süreçten geçiyorsanız , mümkünse stresten uzak durun , bu çok özel anların tadını çıkarmaya bakın :)..

Bir sonraki yazımda beslenme ile ilgili öğrendiklerimi ve neleri dikkat ettiğimi sizlerle paylaşacağım.

Önerileriniz ve deneyimleriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiyle kalın 



11 yorum:

  1. Cok cok cok anlatilamayacak kadar cok muthis bir sey hamilelik. Ve bu donem bebegin ve senin icin ins. Harika gecer. Saglikla ve huzurla kucagina almayi nasip etsin Allah. Dogum ve hamilelik ve annelik bambaska bir huzur bambaska bir mutluluk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nazik yorum ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.. :) Sevgiler

      Sil
  2. Ha birde sunlari tuketmeni tavsiye ederim. Bol ceviz, badem, c vitamini, sebze ve balik.. ben her 2 hamileligimde de bol tukettim. Son aylarima dogru hatta 35.haftadan itibaren gunde 2 ile baslayip arttirarak hurma tukettim. Normal dogumda inanilmaz mucizesi olan bir meyve. Ilk aylarinda kesinlikle alma. Son aylarinda dogumuna yaklasirken.. meryem suresinde aciklamasi vardi. Nettende arastirabilirsin. Guzel bir surec gecirmen dilegimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince hepsini tüketmeye çalışıyorum.. Yazımda da bahsettiğim gibi her gün yediğim şeylerden tiksinme geldiği için ara veriyorum sonra tekrar devam ediyorum :).. Hurma ile ilgili bilgilendirmen için teşekkür ederim.. Hemen not alıyorum ve araştıracağım.. Dediğin dönemler hemen hemen ramazana geliyor.. Herşey yolunda gitsin de tek ben bol bol yerim artık :) :)

      Sil
    2. Ben meyveyi o kadar tukettimki ilk hamileligim kis ayina denk gelmisti. Inanilmaz greyfurt ve ayva tuketmistim. 45kilo ile hamile kalmistim. Doguma gittimde 65 kiloydum. Hatta doktorum neyi cok yiyorsun demisti. Meyveyi dedim. Porsiyonunu azalt lutfen cok kilo almissin dedi. Ha bu arada derlerki hamilelikte ayva yerken parmaginla yanagina bastirirsan cocugun gamzeli olur. Denedim 2sinde de oldu gercekten😊😊 istersen eger bi dene bakalim gercekten boyle seyler var mi😊

      Sil
  3. Hamilelik çok çok özel bir süreç.Bence bu dönemin keyfini doya doya çıkar. Sağlık problemin olmadığı sürece her yediğini sanki bebeğine yediriyormuş gibi düşünürsen zaten doğru şekilde beslenirsin. Çok çok abartmaya gerek yok.Bir sürü anne var bloglarda aklına takılanları sen yaz biz hemen gelir cevaplarız ;)
    Sevgiyle kal ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah :).. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime, içtiklerime.. Çok teşekkür ederim nazik yorumuna ve desteğine.. Sevgilerimle

      Sil
  4. Hülya Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin :) Sağlıkla sıhatle gelsin minik :) Bunun yanı sıra En güzel yol kendi bildiğin yol ve doktorlarının sana söylemiş oldukları Birde çok fazla açma kulaklarını böyle dönemlerde Sanki herkes He man sanki herkes süpermen Sanki herkes en en iyi anne Bu tarz durumlara ben kızıyorum Herkes iyi bir anne Çok fazla ben bilirik demek yerine en doğrusunu Hekiminle karar verip bunu uyğulamak :) Diğerleri teferruat Kal sağlıcakla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler nazik yorumun için.. Kesinlikle katılıyorumm. Bir şey yapıyorsun aman sende çok abartıyorsun diyorlar.. yapmıyorsun kınıyorlar :))))) Bunları geride bırakalı Allah'tan çok oldu ve kendimi dinliyorum , böylece yön buluyorum ve pozitif insanlardan enerji alıyorum şimdilik.. Güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim.. Hoşçakal :)

      Sil
  5. Herseyin hayirlisini dilerim
    Anne olmak bir kadinin yasayabilecegi en güzel deneyim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Categories

Bana daha kolay ulaşmak için izlemeye nedersin?

Popular Posts