Hülya'nın Penceresinden Yaşama Dair Herşey

19 Ağustos 2016 Cuma

30 LU YAŞLARA SELAM OLSUN




Merhabalar Arkadaşlar,

Yoğun bir dönemden geçmem sebebi ile buraları biraz boşladım.. Biraz ukalalık yapayım eminim özlediniz beni :))) .. Evet artık ben bir 30 kadınıyım.. İtiraf etmeliyim ki 20 li yaşları doya doya yaşamış olmanın gururu ve geride bırakmanın hüznü var içimde.. 

Bu yazımı 20 li yaşların başında ki çıtır HÜLYA'ya ithaf ediyorum.. 

Geriye yaslanıp geçmişi yad ettiğimde bir çok başarı , heyecan , hayal kırıklığı , dostlar , kötü kalpli insanlar , üniversite hayatı, iş hayatına ilk adım , hüzün , mutluluk , adrenalin , aşk , EVLİLİK  ve daha yaşadığım için hiç pişman olmayacağım bir sürü iyi kötü anı var..  İyi ki hepsi var çünkü bugün ki Hülya olmama en büyük armağan hepsi. 

Peki bana ne kattı,  beni nerelere taşıdı bu deneyimler ? 

Öncelikle ayakları yere sağlam basan bir kadınım artık. Öyle her şeyi çok kafaya takmıyor , oluruna bırakıyorum. Bana güzel kalpleri ile bakan insanlardan başka insanları özelime karıştırmıyorum. İnsanları artık çok daha iyi tanıyorum.. Bana ve sevdiklerime kötülüğü dokunacak insanları hayatımda istemediğimi kolayca belli ediyorum. Başkaların mutsuzluklarını anlatarak mutlu olan insanlarla hele hiç işim olmuyor.. Mümkünse hemen oradan uzaklaşıyorum.Çünkü zaman benim için artık çok daha değerli.

Daha paylaşımcıyım. Çözüm odaklı bir hayatım var artık.. Aman niye olmuş, kim yapmışşş , aaaa olmaz amaa yaa falan gibi durumlarla uğraşmaktansa nasıl çözeriz ,  çözümü yoksa nasıl az zararla atlatırız buna bakıyorum. 

İşimde daha iyi olmak için çalışıyorum , başkalarının ne yaptığına çok ta kafa yormuyorum. Yaptıklarımla var olmayı seviyorum. Çok kitap okuyordum , şimdi daha çok okumak için gayret ediyorum.. Filmler , diziler izlemeye vakit ayırıyorum. Arkadaşlarım ile daha çok vakit geçirmeye özen gösteriyorum.. Onlardan enerji alıyorum. 

Ailem ve Eşim benim yaşam enerjim artık.. 20 li yaşlar biraz asi , başına buyruk geçse de 30 lu yaşlara yaklaşırken onlara daha da düşkün olmaya başladım. Uzakta olmam sebebi ile her gün mutlaka arıyorum , seslerini duymazsam işim rast gitmez gibi geliyor.. Her fırsatı onlarla değerlendirmek istiyorum. Teyze oldum üstelik, bu nasıl tarif edilemez sevgidir bazen aklım almıyor. Allah nasip ederde çocuğum olursa aklımı kaybetmezsem iyidir. :)))
Eşim de, 20 li yaşlardan en güzel armağanı bana.. Aşk dolu birlikteliğimizin 5. yılını , evliliğimizin 2. yılını doldurduk beraber.. Çok mücadeleler verdik , deli heyecanlar yaşadık ve dilerim hayatımız çoğalarak hep böyle ilk heyecanında devam eder. 

Evet 30 lu yaşlarım size 20 li yaşlarımdan notlar bırakıyorum.. Zamana yenik düşme sakın ve bunların hepsini yap ayrıca bu listeye yenilerini de eklemeyi unutma.. Hep böyle çılgın , deli dolu ol.. Zamana meydan okuyan heyecanını hiç kaybetme.. Yılma , yorulma ve sadece İSTE.. 

- Çok gez aklında bir sürü yer var hepsine git! Çocuğun olsa da sırtına bağla yine gez bişi olmaz büyür senle birlikte :)

- Başar hep kendin için daha iyiyi iste.. Çok hırs yapma sakın , hataya sürüklenirsin. Mutlu olacağın insanlar ve bu azim yanında olduktan sonra yapamayacağın şey yok. 

- Okumayı sakın bırakma.. Hayallerimizi kurmayı , farklı yerlerde yaşama fikrini , yeni fikirler edinmeyi , iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi kitaplardan öğrendik sakın unutma!

- Biliyorum adrenalini çok sevmiyorsun güzelim ama baksana insanlar ne güzel gülüp eğleniyor.. Tamam bungee jumping yap demiyorum ama yeni heyecanlar dene mutlaka.. Kapadokya balon gezimizi ve kanyonda yaptığımız raftingi unutma :).. İtiraf et başlarda korksak da çok eğlenmiştik :D

- Daha çok öğren.. Kurslara git yeni bir dil öğren , yağlı boyanı geliştir , bir enstrüman çalmayı dene aman ya şimdiden sonra napıcama sakın kapılma DENE!!.. Her gün hayatın şimdi başlıyormuş gibi yaşa :)!

- Kendini bakmayı sakın ihmal etme.. Sen çok güzel kadınsın , güzel hissettiğin sürece daha öz güvenli , daha güçlü , daha iyi hissedeceksin kendini ve iyi hissettikçe enerjin daha da artacak!

- Dostlarını sakın ihmal etme , en zor anlarında hep onların yanında ol! İyiliği asla bırakma , kıymetini bilmeseler bile mutlaka bir gün anlayacaklardır. Bu sözümü de asla unutma :)

Her yaşınla seni çok seviyorum.. 


Umarım sizlerinde kendinize bıraktığı notlar vardır. Seve seve dinlemek isterim ve ayrıca sizce bu listeye daha neler ekleyebilirim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiyle Kalın.
Hülya


28 yorum:

  1. güzellikler getirmesi dileği ile yeni yaşın kutlu olsun....

    YanıtlaSil
  2. Nice mutlu yaşlarınız olsun😊😊 30 lu yaşların başının kıymetini bilin, bol bol tadını çıkarın😘😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) :) Planlar o yönde bakalım inşallah güzel geçer.. Sıkı takipteyim senide öpüyorum :)

      Sil
  3. Hayatta yaptıklarından değil yapmadıklarından pişman ol demiş biri kim hatırlamıyorum. Ben bunu hatırlatıyorum kendime. Birşey mi almak istiyorum alıyorum. Almadığım için pişman olacağıma aldığım için pişman olayım ne olacak...
    Yeni yaşın kutlu Mutlu huzurlu olsun. 💐💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da iyi yapıyorsun :).. Çok ama çok teşekkür ederim nazik yorumun için :)

      Sil
  4. Kuzum, benim hayatımı da şekillendiren o doğum günlerinden birine teşekkürüm var biliyorsun:) Nice güzel yaşların olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anılar biriktirdik değil miii ve daha nicelerimiz olsun inşalahhhhh :) Sağol kıymetli arkadaşım

      Sil
  5. Nice yaşlara.. Öyle güzel bir armağan vermişsin ki kendine okurken beni bile heyecanlandırdın. Dilerim hep böyle coşkulu, umutlu ve mutlu olursun. Çok güzel bir hayat sürmen dileğiyle.. Kocaman sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim nazik yorumun ve güzel dileklerin için. . Sevgiyle kal :))

      Sil
  6. "Bugünkü aklım olsaydı, Dün yaptıklarımı yapmazdım. Ama dün yaptıklarımı yapmasaydım, Bugünkü aklım olmazdı..." diye bir söz var. Gerçi geçmişiniz hiç kötü degil ama söylemek istedim :) Daha nice nice yaşlara inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok doğru.. Çok teşekkür ederim..

      Sil
  7. 30lu yaşların başlarında olan Esy konuşuyor. Bambaşka bir yol burası. Sanırım nirvanaya ulaşıyorum. :) Güzel günler yaşatsın :* Mutlu yaşlar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzell Esyy ne mutlu bize dimi :) Amin inşallah çok teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  8. En güzel yaşlarının başları mübarek olsun:))
    Nice güzel Senlere.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksin siyah kuğu :).. Teşekkür ederim , Sevgiler

      Sil
  9. Pek içten bir yazı olmuş :))) 30'a 2 kala benimde :)
    bloguma beklerim
    pelorina.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelinnnn kıymetini billl :)) :Hayatında pek bişi değişmese de biraz kabullenmekte zorluk çekiyosun :D Seve seve ziyaret ederim , Sevgiler

      Sil
  10. Ne güzel bir yazi olmus oyle ellerinize saglik 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp okuduğun için çok sağol Kübra :).. Sevgiler

      Sil
  11. otuzlu yaşların sorumluluğuna hazır , yirmili yaşların enerjisini koruduğuz bir yazı olmuş. geçekten çok başarılısınız ellerinize sağık :)
    birde boğuma beklerim
    http://helenbng.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş beni ziyaret etmen. Nazik yorumun için teşekkür ederim. Seve seve ziyarete geleceğim. Selamlar,

      Sil
  12. 30 yaşına giren bayanların fikirleri hep aynı yönde sanırım:) İnsan 30 yaşında bile neler atlattık kimleri tanıdık diyor kendi kendine ama en çok da 30 yaşına girdiğinde bir silkelenme ihtiyacı duyuyorsun.Hayat kısa,kendine gel ve olur olmaz şeylere takılıp vaktini çöpe atma,daha çok yer keşfet,daha çok kitap oku çünkü insan yeni şeyler öğrendikçe ne kadar cahilmişim diyor ve daha çok okuyası geliyor :) Aynı düşünceleri paylaştığım insanlar tanımak güzel,bundan sonra ben de sıkı takipçinim :)
    Ben de bloğumu yeni açtım sırf deşarj olabilmek adına :) Gözatmak istersen www.senasirin.blogspot.com.tr ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi olmuş aramıza katılman.. Hoşgeldin Sena! Hemen geliyorum ziyarete.. Nazik yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Sen olayı çözmüşün :))) Tekrar tekrar Okumalık Güzel yaşlar Alman dileğiyle ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok teşekkür ederimmm.. 40 larda ne düşünücem bakalım :D Sevgiler..

      Sil
  14. Güzel yaşlar, güzel mutluluklar sizinle olsun. :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Categories

Bana daha kolay ulaşmak için izlemeye nedersin?

Popular Posts