Hülya'nın Penceresinden Yaşama Dair Herşey

15 Temmuz 2016 Cuma

SİZCE NE KADAR GERÇEKÇİYİZ ?








Merhabalar Arkadaşlar,

Sessizliğimi uzun zamandır muzdarip olduğum bir konuyu dile getirmek için bozuyorum.. Sosyal medya fanatikliği ve biz bloggerların artması ile birlikte hayatımıza hoş bir hareket geldi. Yeni yeni şeyler öğrenme ve deneme fırsatı buluyoruz. Tarafsız , daha güvenilir, insanların deneyimlerini okuyarak daha emin bir şekilde satın alıyoruz bazı şeyleri.. Son zamanlarda artan daha reklam havasında olan durum artık TV de dizi ve film aralarında çıkan reklamlardan farksız bir hale geldi. Tek fark snap chat ve instagram üzerinden görüyor olmamız.

Örneğin yeni bir ürün piyasaya sürülmeden bir çok insana gönderiliyor ve anında reklam başlıyor.. Zaten bir üründen herkesin memnun kalması hiç normal değil.. Bağışıklığımız, metabolizmamız ve alerjik yapımız birbirimizden farklı arkadaşlar. Açıkçası herkes hep bir ağızdan ooo muhteşem , aldım süper durdu yorumlar yapılınca deyim yerindeyse kıllanıyorum ..

Ürünlerden bazılarında sorun yaşadım , bazılarından yaşamadım konu aslında bu da değil.. Çok reklam kokması bende güvenirliği biraz öldürüyor. Biri beğendi diye ürünü lap diye alıyoruz buda bizi maalesef tüketim çılgınlığına sürüklüyor :) Niye 30 tane rujum var mesela ya da allığım ya da rimelim bende merak ediyorum :D 

Ya da bir mağaza indirime girdi örneğin , otuz kişiden aynı anda indirimi duyunca alacağım varsa bile alasım gelmiyor artık :):) 

Bu konuda işini çok iyi yapanları tenzih ediyorum, lütfen beni yanlış anlamasınlar.. Bu işi çok tarafsız düzgün bir şekilde yapan arkadaşlarım var aramızda çünkü. 

Neyse sözlerimi çok da uzatmadan klasik reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek bitiriyorum :):).. Sizler ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum. Gereksiz yere paranoyamı yapıyorum ?

Deneyim ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Sevgiyle Kalın



26 yorum:

  1. Al benden de o kadar Hülyam. Birde bazen indirim var diye talan edilen mağazalara denk geldiğimde aynı durumu yaşıyorum bende. Tel toka bile almadan, arkama bakmadan kaçıyorum. Son yıllarda ki yaşam felsefem kesinlikle LESS IS MORE :) Ellerine sağlık kuzum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Medişim.. Ay deme onu zaten izdiham oluyor bazı yerlerde :D hahha.. Öperim :)

      Sil
  2. Tüketim konusu çılgınlığı hakkında sonuna kadar katılıyorum, hatta bu ara uzaklaşmaya çalışıyorum o ortamdan. Ortada neyin lafı çok geçerse alıyoruz, yani şahsen ben öyleydim bir ara :D sonra baktım doğru düzgün kullanmıyorum bile, almanın amacı kalmıyor o zaman da :D bilinç şart gerçekten, güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen nediyosun :)) Bende bıraktım almayı kesinlikle.. Sağol yorum için.. Sevgilerimle

      Sil
  3. Alışveriş artık ihtiyaçtan ziyade keyif alma ve terapi yerine geçiyor. Alışverişin hazzı ön planda. O yüzden benzer ürünler tekrar tekrar alınıyor. Ama hiç sağlıklı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle.. Ay sonu kabarık gelen kredi kartı ekstresi cabası :) Ben de çok seviyorum alışveriş yapmayı , sevmeyen kadın yoktur zaten. Ama her duyduğunu almak , inanmak doğru değil.. Sonu yok bunun :)

      Sil
  4. Duygularıma tercüman olmuşsun sanki...
    Bu konuda daha önce deneyimlerinden memnun kalıp paylaşım yapan arkadaşlarımı tercih ediyorum artık. Sözün özü artık herkesin paylaşımına ve beğenisine gözüm kapalı inanmıyorum.
    SEvgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğrusunu yapıyorsun gerçekten.. Yorum için çok teşekkürler , Sevgiler

      Sil
  5. Bir çok firmanın üretim aşamasını görme şansım olduğundan bu tür reklamlardan etkilenmiyorum. Adı üstünde reklam.. Bazı markalar hiç reklam yapmaz mesela ama yine de satar. Reklama karşı değilim ama aldanmayı da anlayamıyorum. Parayı harcayıp rahatlamak istiyorsak o başka ama yazıda da dediğin gibi herkesin metabolizması farklı, vücudu farklı birine iyi gelen diğerine gelmez.. Bende bakıyorum herkeste aynı ürün herkes bayılmış.. Bedava mal baldan tatlıdır durumu başka bir şey değil. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, reklamı ayırt edebilmek önemli.. Her duyduğun şeyi almak bana çok anlamsız geliyor.. Tabi ki reklamlar olmaz ise rant biter.. Ama insanların kendilerine uygun ürünleri iyi araştırması gerekiyor.. AA ben bunu hemen nerede bulurum deyip , okumadan etmeden alıyorlar.. Evde kullanmadığı ürünlerden koleksiyon yapmış bir sürü çılgın var :))

      Sil
  6. herşey bir yana zayıflama ürünleri ile insanları kandıran ünlülere çok kızıyorum. Para uğruna, bilmemne çayını içtim zayıfladım diyorlar. Kanıp alıp parasını ziyan ettiklerine mi yansın insanlar, sağlıklarını tehlikeye attıklarına mı bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu hele hiç anlamıyorum.. Yav bu insanların evinde tv yokmu , hiç mi haber izlemiyorlar.. Yada doktorlar bangır bangır almayın diyor.. Ama yine reklam 1 haftada 6 kilo hatta 10 kilo verdiren var güya ve acınası durumda buna inanan da çok :( :))..

      Sil
  7. Ne doğru yazmışsın canım kalitesiz ürünleri cazip reklamlarla satıyorlar dikkatli olmak lazım gereksiz para harcatmaya yönelik hele kozmetikte daha da çok .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En acınası durumda ne biliyor musun ?.. Pahalı bir markanın ürünlerinin sırf çantalarında taşımak için pazarlardan sahtelerini bile alanlar var.. Neymiş Naked far paketi varmışş. Ne büyük nimetse :). Sonra gelsin cilt kanseri gelsin alerjik hastalıklar.. Sağol yorum için selamlar :)

      Sil
  8. Eski çin adetlerinde parlak ve şık gözüken eşyalar değil eski ve yıpranmış eşyalar daha değerli sayılırmış.Çünkü yaşanmışlıklar ve izler gelecek kuşaklara anlamlandırabilecekleri bir şeyler bırakır. Bayanların alışveriş ve makyaj çılgınlıklarına anlam veremiyorum , unutmayın sevgili dostlar giyinip kuşansakda renkler solar. ( bloğuma beklerim. http://etikolsun.blogspot.com )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş bir yorum olmuş.. Teşekkürler seve seve gelirim. Selamlar

      Sil
  9. Ben kolay alan biri değilim sanırım. Çok sevmem lazım almak için. Kıyafet alışverişinden de hoşlanmıyorum. Nadir bulunan kız tipiyim zaar :) Blogunu takip edecektim ama izleyiciler bölümü açılmadı. Görünce takibe alacağım inşallah. Sen de bana gelsene, blog müsait :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çok nadir bulunan bir kız tipisin gerçekten ama süper valla.. İzliyiciler bölümü sayfanın en altında sevinirim :).. Seve seve ziyarete gelirim

      Sil
  10. Merhaba canım ;
    Tüketim çılgınlığı coştu o ayrı ...
    Ayrıca bir de alışveriş ile kendini mutlu etme durumu başladı ...
    Bir de şu var ki insanlar kendini tanımayı bıraktılar gittiler ...
    Eskiden kıyafetler bile aynı olmasın diye uğraşan insanların şimdi sosyal medyadan bir bakıyorsun ki evleri buram buram Madam Coco ya da English Home gibi firmalardan çıkma .... Örnekleme bunlar ...
    Sorsan Anadolu çocuğu hepsi ama tepsisinden fincanına peruklu insanlar yazılar vs ...
    Bana bu tür durumlar fabrikasyon gibi geliyor ... Neyse çok uzatmayayım ...
    Aslına bakarsan kimden fikir alacağına , uzmanına vs dikkat etmek en önemlisi ... Çoğu çok ama çok emek veriyor ve detay ... Bize düşen seçici olup analiz yapmak ...
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok haklısın.. Kendin olmaktan vazgeçmeden aa bunda bu var bende niye yok tribine girmeden yada birbiriyle yarışa girmeden tabiki çok keyifli alışveriş yapmak.. İhtiyaç doğrultusunda analiz yapmak çok önemli.. Sağol yorum için ;) Sevgiler..

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. Ha ha ha 30. yaşıma girmem münasebetiyle bayadır yokum farkedilmiş sanıyorummm :D :D Hoşbuldummmm Selamlar

      Sil
  12. Çooook severek bir parfüm aldım. öyle reklama falan kanmam ben zaten. kokusunu sevip de yoldan çevirdiğim birinden aldım adını. pahalı da bir şey. lakiiiin, alerji yaptı, kullanamıyorum :((
    gelelim reklam olayına, sloganım şu; gölge olma, kendin ol :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzüldüm.. Aynen öyle benimde dikkat çekmek istediğim şey insanların özgün olması.. Birinde var çok yakıştı diye almak yada kullanmak yanlış :) Ne güzel demişsin öyle valla kesinlikle katılıyorum

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Categories

Bana daha kolay ulaşmak için izlemeye nedersin?

Popular Posts