Hülya'nın Penceresinden Yaşama Dair Herşey

23 Haziran 2016 Perşembe

CENNETTEN BİR KÖŞE '' KAŞ ''






Merhabalar Arkadaşlar,

Eşimle yıl dönümümüz için 3 güncük bir kaçamak yaptık.. Tatilden döneli neredeyse 1 ay olacak ama ancak yazmaya fırsat bulabildim :).. Gelelim Kaş'a nelerde kalınır, nerelerde yenir, nerelerde gezilir hadi bide benim gözümden bakalım.

' Kaş ' son yıllarda tatilciler için yoğun tercih ettiği yer haline geldi. Aslında bu hem iyi hem kötü. Maalesef biz böyle güzel körpe yerleri betonlaştırmaya meraklıyız.. Umarım hep bu halini korur. Çünkü daha Kaş'a girdiğiniz anda doğa ile bütünleşiyorsunuz. Her köşesi yemyeşil , her koy ayrı bir mavi.. 

Tabi turizmcilerin uğrak yeri olması sebebi ile son yıllarda konaklama ve yiyecek içecek fiyatlarında da fark edilen bir artış söz konusu.. O yüzden size naçizane tavsiyem tatilinizi önceden planlayın , erken rezervasyonlardan faydalanın , nerede yiyip içeceğinize önceden karar verin mutlaka. 

Konaklamamızı SONNE otelde yaptık.. Çok şirin bir tesis. Ben booking.com erken rezervasyon indiriminden yararlanarak yaptım rezervasyonu oda+kahvaltı kişi başı gecelik 96 TL verdik konaklamamıza.. Temmuz ve Ağustos ayında fiyatlar uçuyor arkadaşlar gecelik kişi başı 800 TL ye kadar çıkıyor maalesef.. Otelin üst kattaki odalarını özellikle isteyin minicik bir balkonu ve inanılmaz güzel bir deniz manzarası var. Dekorasyon çok rahatlatıcı.. Yunan adalarından Meis Adası tam karşınızda.. Balayında Upper House Otelde kalmıştık ve çok keyif almıştık orayı da önerebilirim sizler için :).. Oteller çarşının hemen içinde ya da 10-15 dk yürüme mesafesinde ve arabanızı neredeyse hiç kullanmıyorsunuz.

 Sonne Hotel Teras Manzarası
 Sonne Hotel de özenle hazırlanmış masalar

Biz ilk gün yoldan geldiğimiz için otelimize yerleştiğimiz gibi açlıktan öldüğümüz için restoran arayışına girdik. Tripadvisor.com aracılığı ile not ettiğimiz tesislerden Bella Vita'ya gittik.. Açıkcası tesisi daha salaş, pizza & makarna yapan bir yer olarak düşünürken , İtalyan bir şefin işlettiği menüsünün özenle hazırlandığı bir işletmeyle karşılaştık. Servis inanılmaz güzel, ha İtalya'da yemişsin ha burada dedirten bir hizmet veriyorlar. Ben deniz ürünleri sevdiğim için deniz mahsullerinden yapılmış el yapımı makarna , eşimde 4 peynirli ve biftekli pizza söyledi.  Makarnaları kendileri yapıyorlar, pizzalarda özenle odun ateşinde pişiriyorlar..






Tıka pasa doymamıza rağmen tatlı olarak tiramisu söyledik.. Tiramisuları da makarnalar gibi her şeyini kendileri hazırlıyorlar :)




Eee daha ilk günden hesap pahalıya patlamış gözüküyor ama pizza + makarna , 2 kadeh rose şarap , tatlı , kahveler vs toplam 120 TL ödedik ki bence böyle bir yer için gerçekten uygun..






Denize girmek için Kaputaş plajını tercih ettik.. Maldivlere gitmek isteyenlere duyurulur :).. Turkuaz bir deniz , bembeyaz köpükler mi istiyorsunuz işte doğru adres.. Kaş - Kalkan arasında sahil yolu üzerinde bir plaj. Mayıs sonu gittiğimiz için su buz gibiydi , felç geçiriyorum sandım ama bu keyiften geri kalmak istemedim.

 Kaputaş Plajına tepeden bakış ( Bir sürü merdiven inip çıkmayı göze almalısınız :) )


Günün yorgunluğunu atmak ve gün batımını seyretmek için mutlaka Deja vu ya uğrayın.. Mojitoyu çok güzel yapıyorlar bu arada.. Gün batmadan önce yerinizi almanızı öneririm. Kalabalık oluyor yer bulamayabilirsiniz. :)




2. Gün akşam yemeğinde yine Tripadvisor üzerinden bulduğumuz Turkuaz Restaurant Meyhane tercihimiz oldu.. Aslında isim değişikliğine gitmişler ama sitede eski adı ile gözüküyor.. Genç bir şef yardımcı oldu bizlere. Meyhane tarzı yerlere gittiğimizde balık yemekten ziyade meze yemeyi tercih ediyorum. Karides , kalamar , bol yeşil salata , bol meze.. Balık yiyeceksem genelde küçük balıkları çıtır çıtır sevdiğimden hamsi , barbun gibi balıkları tercih ediyorum. Servis çok hızlı , muhteşem bir ambiyans , güzel bir müzik :) .. Özellikte denemenizi tavsiye edeceğim şefin speciali çıtır karides. Karidesleri marine ettikten sonra kadayıfa sarıp kızartıyorlar ve yanında chili sos ile servis ediyorlar.. Buraya da yaklaşık 140 TL hesap ödedik sanıyorum..



Çıtır Karides
Kalamar Tava



Kaş'a sezonunda gittiyseniz sokaklar çok renkli gerçekten.. Kafeler , barlar , sokak satıcıları , muhteşem beachler , gün batımı vs. dolu dolu aynı zamanda dinlenebileceğiniz alternatiflerle dolu.. Ayrıca dalış yapabilir , gün içerisinde tekneler ile birbirinden eşsiz koylara tura çıkabilirsiniz. Pasaportunuz yanınızdaysa girişte vize alarak günü birlik Meis adasına geçebilirsiniz. 

Umarım Kaş'a seyehat edecek olan arkadaşlara faydalı bir yazı olmuştur. Nazik yorumlarınızı ve varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 

Sevgiyle Kalın
Hülya







41 yorum:

  1. Güzel bir tatil yazısı olmuş. Resimler de çok güzel. Kaş' a gitmedim ama güzel olduğunu duydum. Geçen yıl ben Göynük' te kalmıştım. İzlenimlerim http://turgayaksoy.blogspot.com.tr/2015/07/karmir-resort-spa-antalya-goynuk.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.. Karmir ile geçen kış çalıştık acente olarak ve tesisi bende çok beğeniyorum kaleminize sağlık :)

      Sil
  2. Çok fena tatile gidesim geldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda umarım fırsatın olurrr :))) Sevgiler

      Sil
  3. Türkiyede deniz diyince aklıma gelen tek yer ; kaputaş ... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum :).. Yorum için teşekkürler , Sevgiler

      Sil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş okurken çok keyif aldım yaşamış kadar oldum. Ama ne yalan söyleyeyim özendim. Tatil olarak aklıma bir yer daha girdi. Hadi bakalım nereye gideceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim nazik yorumun için.. Keyifli bir tatil geçirmeni dilerim ;)

      Sil
  5. Kaş 13 yıl önce gittim umuyorum ki orayı bozmazlar saolsun bizim toplumda mendil gibi kullanıp atmakta üstümüze yoktur. Geçen yıl gidemedim oraya ama umuyorum ki bir ara gidebilirim oralara anlatım çok güzel olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizin değip de yıkıp bozmadığımız ne kaldı değil mi :( .. Temmuz ve Ağustos aylarında çok pahalı gidilmez ama bahar için çok güzel bir alternatif :).. Çok teşekkürler , Sevgiler

      Sil
  6. Biz şubat ayında gitmiştik Kaş'a. :) Hayatımın en güzel tatiliydi, diyebilirim. Kasaba halkıyla sohbet etmiş, vakit geçirmiştik. Sessiz ve sakindi ve hava sıcaktı :) Çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalya'da kış bize sadece max 10 gün geliyor :).. Kalan günler çok keyifli ve tatil planlarına hep açık aslında.. Deneyimini paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler..

      Sil
  7. Kaş'ı çok severim. Bahsettiğiniz mekanları da tekrar gider gitmez denemek isterim, her şey çok leziz görünüyor. Umarım bozulmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle denemelisin :)))) Gidersen ve aklına takılan bir şey olursa her zaman yardımcı olmak isterim. Selamlar :)

      Sil
  8. kucağını açmış panoromik fotoğrafa bayıldım. O kadar çok tatile ihtiyacımız varki aile olarak. Eşimin işi nedeniyle malesef en son balayı tatili yapmıştık 8 sene önce.. Geçen sene çalıştığı şehre gidip çocuklarla 1 günlük Gemlik tatili yapabildik. En çok gitmek istediğim yerlerden biri de Kaş. Umarım ileriki zamanlarımızdan birinde fırsat yaratabiliriz. Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda bu fırsatı bulursunuz :) İnsanın kendine de zaman ayırması gerekiyor ama bazen kaptırıp bu fırsatı bile bulamıyoruz haklısınız. Nazik yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim..

      Sil
  9. Pek cok kez tatil icin tercih ettigimiz bir yer bayiliyorum 😊bende bloguma beklerim sevgiler

    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorum için hemen geliyorum :)

      Sil
  10. Çok gitmek istedigim bir yer kas. Insallah kismet olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka listenize eklemenizi öneririm.. İnşallah en kısa zamanda gitme şansınız olur, Selamlar :)

      Sil
  11. Yemekler şimdiden karnımı acıktırdı.. Yazınız çok güzel olmuş. Bende bloguma beklerim.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yorum için teşekkür ederim , keyifle ziyaret ederim. Selamlar

      Sil
  12. Çok güzel yerler tatil öncesi alternatiflerinden blog isminiz insana tebessüm ettiriyor fikir süper .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.. Uzun süre düşündükten sonra beni ifade eden bir isim oldu beğenmenize çok sevindim :)

      Sil
  13. Kaş, Olimpos dönüşü kısa süreli geçerken uğradığımız ama ailecek hayran kaldığımız sakin güzel yer. Aklımız kaldı desem yeri var. İnşallah bir daha ki sefere daha uzun kalmayı planladığımız bir tatil için gideceğiz Kaş'a =) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gitmelisiniz sadece gideceğiniz dönemleri iyi seçmenizi tavsiye ederim.. Temmuz ve Ağustos aylarında verilen paralar çok gereksiz geliyor :)

      Sil
  14. Temmuz, Ağustos ayları zaten Antalya için çekilmez derecede sıcak olur sanırım. Biz Antalya'yi en çok Eylül ayında seviyoruz 😊 Gideceğimiz tarihte büyük olasılıkla Eylül olur ☺ Tavsiye için teşekkürler. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper seçim.. Biz şimdiden sıcaklarla boğuşmaya başladık :)

      Sil
  15. Haftaya gideceğiz kısmetse yazdığınız lokantaları not aldım çok işime yarayacak ;) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi tatiller dilerimmm :).. Sevgiler

      Sil
  16. ÇOk güzel bir yazı olmuş, 3 sene önce Kaş'a gitmiştik kısmetse bu sene de gideceğiz. Daha önce Haziran'da gitmiştik, aynen dediğiniz gibi aşırı soğuk gelmişti denizi çok yüzememiştim ama o denize bakmak, kısa sürede olsa yüzmek harika bir duygu. Deniz mahsulleri de hala aklımızda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim dilekk.. Gerçekten dolu dolu tatil geçirilebilecek bir yer :) Farklı bir deneyim yaşarsan paylaşırsan sevinirim :).. İyi tatiller , Selamlar

      Sil
  17. Kaş'a hiç gitmedim lakin yazdıklarınız doğrultusunda değerlendireceğim içim gitti. Manzarası denizi ayrı bi güzelmiş.
    Yolun düşerse buralara bana da beklerim kahve içmeye gelirsin laflarız ordan burdan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok sevindim beğenmenize :) Nazik davetiniz için çok teşekkür ederim ne güzel olur :) Antalya'dan sevgiler , Selamlar

      Sil
    2. +G yı pek aktif olarak kullanmıyorum siz oraya uğramışsınız sanırım bloğuma da beklerim :)
      Görüşmek üzere...

      Sil
  18. Kaş' a bende hayran kaldım, şimdi fotoğrafları görüp okuduğumda özlediğimi farkettim :) Emeğinize sağlık güzel bir yazı olmuş. Bende bloguma beklerim Sevgiler :)
    pelorina.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, evet vakit olsa yine gitsem bende :) Seve seve gelirim

      Sil
  19. Yıldönümünüz kutlu olsun, harika bir tatil olmuş anlaşılan, her şey çok güzel, nice güzel yıllara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim .. Amin inşallah :).. Sevgiler

      Sil
  20. Kaş harika bir yer, gezdiğiniz gördüğünüz sizin olsun :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts

Categories

Bana daha kolay ulaşmak için izlemeye nedersin?

Popular Posts